skip to Main Content

Analogt telefonmodem

Allt fler installationer som tidigare använt sig av traditionella telefonlinjer kan dra nytta av mobilnäten, det kan handla om äldre telefonmodem, porttelefoner eller passagesystem som skall uppdateras eller att operatören helt enkelt klipper kopparkabeln eller säger upp abonnemanget.

Systemen är inte statiska

Passagekontroll, PLCer eller vad man kopplar upp via telefonnäten är inte statiska anläggningar, de måste övervakas och förbättras löpande, larmgränser ändras, användare läggas till, allt för att det ska vara till nytta för dagens och framtidens bruk.

Vad väljer man när kopparkabeln försvinner?

Så vad är valen när uppsägningsbrevet från operatören kommer? Vi har ett par alternativ som kan ge dig

högre säkerhet
större valfrihet
möjlighet till nya tjänster
lägre månadskostnad

-klara förbättringar jämfört med tidigare alternativ.

Här är tre alternativ!

1. GSM-Gateway

GSM-gateway SC-GSMMed en GSM-gateway som SC-GSM Lite kan du koppla in en telefon, till exempel en porttelefon från ett passagesystem, eller ett larmsystem. SC-GSM lite har en POTS-telefonport det vill säga du kan koppla ett vanligt telefonjack eller en RJ-port för att ansluta en vanlig telefonkabel via enhetens ring/tip-anslutning. Samtalet kopplas via GSM som ett vanligt röstsamtal och detta fungerar inte bara för samtal utan för en rad olika larmsystem.

2. Använd ditt gamla modem med C2C

Gateway för modem till GSM/3GC2C -copper to cellular, är en intelligent burk som ersätter Plain Old Telephone Service (POTS) med mobilnätsuppkoppling. C2C fungerar så att du ansluter det gamla analoga modemet eller utrustningen med inbyggt modem till modemporten och får en uppkoppling via mobilnäten. C2C är beprövad i lösningar som bankomater, kassasystem, hissar, säkerhets- och brandlarm, industriell processtyrning, automater, sjukvård och passagesystem. C2C är den förmodligen enklaste lösningen.

C2C emulerar telefonlinjen, så att enheten (det analoga modemet) tror att det kommunicerar via telefonnätet, men i själva verket tar C2C emot DTMF-tonerna och kapslar in dem i IP-paket innan sändningen över mobilnätet till mottagaren. I den andra änden kommer mottagaren om den är ansluten till ett IP-nätverk kunna få ut informationen direkt ur datapaketet, om det är en analog enhet kan man istället använda en annan C2C för att konvertera IP-paketen till DTMF-toner och sedan skicka tonerna lokalt till mottagande modem eller enhet.

3. Router med modemfunktion

Under kåpan på en proffsrouterEtt ytterligare sätt att angripa problemet kan vara att använda en router som kan emulera AT-kommandon och göra en uppkoppling via mobilnäten. Om routern har en seriell port kan du då ansluta den direkt till den befintliga hårdvaran på plats. Det kan till exempel handla om en pumpstation som har en äldre PLC som tidigare kopplat upp sig mot styrsystemet via ett telefonmodem eller linjemodem via RS-232. Genom att välja en router med både ethernetport och seriell port kan en senare övergång till ren ethernetkommunikation göras utan att kommunikationshårdvaran behöver bytas. Under tiden tror styrsystemet att det kommunicerar via ett traditionellt telefonmodem även om data överförs via mobilnäten.

Ersätt kopparkabel med 4G

Vi har nämnt routrar för mobilnätet tidigare i denna blogg och det är lösningen i många avseenden även i detta fall. Trots många års prat om laggande 3G så är 3G snabbt idag men 4G är en avsevärd förbättring. Med 4G är du framtidssäkrad och dessutom kan du integrera bandbreddskrävande tillämpningar som videövervakning. Så med rätt uppgradering är du redo för framtidens krav.

Läs mer om lösningarna

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök