skip to Main Content

Multiguard Master IO

6 818,00kr Ex.moms

Avancerad larmsändare/fjärrstyrningsenhet med många I/O som passar de flesta givare. Övervaka dina I/O via mobilnäten i realtid eller logga värden. MultiGuard Master IO är en vattentät IP65-klassad larmsändare.

För många typer av givare
Fyra reläutgångar
Vattentät
MODBUS-kompatibel

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Beställningsvara Artikelnr: P020001 Kategorier: , , Tagg:
MultiGuard Master IO är ett larmsystem som kommunicerar via mobilnäten, ett larm perfekt för driftlarm och fjärrstyrning i större anläggningar. MultiGuard Master IO är en avancerad lösning för stora installationer, den är inrymd i en vattentät IP65-kapsling och är särskilt lämplig för utsatta miljöer och kan installeras utan ytterligare skydd i de flesta sammanhang.Enheten har många I/O och dessutom kan den kommunicera med MODBUS-enheter via RS-232.

Övervaka I/O via allt från SMS till MODBUS

MultiGuard Master IO är en GSM/3G enhet som är speciellt lämplig för övervakning av många I/O, produkten har 8 reläutgångar, 1 analog utgång, 8 larmingångar och 4 analoga ingångar. Av de 8 digitala ingångarna finns möjlighet att använda 3 st som pulsräknare. Tack vare att de digitala ingångarna kan ställas som NC, NO eller 24 VDC kan den användas till många typer av larmsammanhang.

Ingångarna kan delas in i upp till 8 områden (zoner) för individuell varning från varje zon. De analoga ingångarna passar också med ett brett urval av givare då de hanterar 0-10 VDC, 0-20 mA, PT 100 och PTC. Kraftfulla potentialfria reläutgångar (8 st med max 6A) tillgodoser de flesta fjärrstyrningskrav. Enheten har också en analog utgång (0-10V) för steglös styrning av ventilation, pumpar, frekvensomriktare mm.

12-24/230 V
DIN-fäste
Skruvplint
PT100/PTC
GSM/3G
Inkl.antenn
Garanti

Avancerad loggning

profort master io MultiGuard Master IO loggar alla mätningar två gånger per timme och skickar ett larm vid ovanliga driftsituationer. Larmloggen rymmer 256 händelser men produkten kan även ställas in så att den loggar vanliga mätningar, det registret rymmer 73 000 loggar (motsvarar fyra mätvärden per timme under ett år eller ett mätvärde per timme i fyra år). Läsning av logg eller hämtning av logg som .csv-fil kan göras lokalt eller på distans via Internet och GPRS/3G. Varje händelse tidsstämplas då enheten har inbyggd klocka och kalenderfunktion med automatisk statusuppdatering.

Kommunicerar på många sätt

Programmering av enheten görs lokalt via PC, på distans via SMS eller via internet över mobilnäten. Övervakning och fjärrstyrning sköts via SMS, med samtal och talade meddelanden, med DTMF-signalering (till driftscentral), via app eller med hjälp av larmprotokollet SIA-IP.

MultiGuard Master IO kan ha förinspelade larmmeddelanden med upp till 90 sekunders meddelanden per ingång, dessa kan sättas att triggas vid viss larmstatus, exempelvis analog ingång 1 går över 7,3 mA så kan enheten ringa och spela upp ”Avloppsbrunn Lilla Groddammen 8 hög nivå”. Dessa larmsamtal kan gå enligt inlagd larmlista, med upp till 25 användare, om inte en användare bekräftar mottaget samtal så går det vidare till nästa användare.

multiguard master rfMultiguard Master-familjen är produkter för överföring av mätdata, den är särskilt lämplig för övervakning av temperatur och fukt. Den loggar alla mätningar 2 gånger i timmen och skickar larm till avvikande tillstånd. MultiGuard® Master IO är den avancerade lösningen för stora installationer.

Anpassade för många situationer

MultiGuard Master IO kan drivas med antingen 230VAC eller 12-24V AC/DC. Enheten kan förses med ett extra backupbatteri som fungerar under en begränsad tid vid strömavbrott. MultiGuard Master IO har inbyggd antenn, behöver du en extern antenn så är det enkelt att installera då enheten har en antennkontakt (SMA Hona).

 • 9V/250 MAh Batteri NiMH

  9V/250 mAh batteri NiMH

  Kompakt backupbatteri 9V i PP3/9V block storlek. 250 mAh för anslutning till system med 9V snabbkoppling. I våra larmsystem kan batteriet strömförsörja enheten en begränsad tid vid strömavbrott. Säljs...
  148,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • Multiguard Master RF

  Multiguard Master RF

  Mångsidig larm/fjärrstyrning för analoga och digitala I/O. Övervaka I/O via mobilnäten i realtid eller logga värden. Med inbyggd färgskärm och stöd för trådlösa givare. Passar olika typer av givare ...
  10 854,00kr Ex.moms
  Läs mer
Teknisk specifikation Multiguard Master IO
Frekvensområde: GSM 900/1800
3G 2100
Ingångar: 8 st digitala (3 kan anv för pulsräkning)
4 st digitala/PT100/PTC/analog (0-10 V alt 0/4-20 mA)
Utgångar: 8 st 36 VDC@6 A eller 250 VAC@6 A
1 st analog (0-10 V)
Backupbatteri: Tillval
Matningsspänning: 12-24 VDC/12-24 VAC/230 VAC
Strömförbrukning: 30 mA @ 12 V (stand-by)/500 mA maxförbrukning
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: Intern antenn med SMA-kontakt
Kapsling: IP65
Vikt: 950 g
Mått: 215 x 185 x 95 mm
Tillval: Backupbatteri
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF3

Appar

App iOS
App Google Play

Appen heter CAM som står för control, alarm och monitoring

Innan man startar appen måste man skapa ett konto i Masterview: https://profort.com/masterview/ och där lägga till enheten. Simkortet måste stödja sms och surf.
Välj modell
I appen ska du tänka på att inte använda + tecken före 46 samma i uppsättningen för GPRS, däremot ska det vara med under mottagare styrningsenhet.
gprs-profort

Ladda hem PC-program till programmering (Lösenord = M30GU8)

För programmering via internet måste du skicka följande SMS för uppkoppling till tillverkarens server (OBS! SIM-kort öppet för datatrafik):

’1234 EA (om SIM-kortets nummer är 761234567: ’1234 EA 761234567 761234567’ utan +46. Användarnamn i enheten blir 761234567)
’1234 EG (rätt APN, för Telia: ’1234 EG ONLINE.TELIA.SE’)

Programmering kan lösas via Proforts webportal: www.setup.masterview.dk efter det att EA och EG är skickat till enheten.

Om du använder appen kan du aktivera alla funktioner du programmerat i enheten. I detta fall blir användarnamnet: 761234567 och lösenordet ’1234’

QuickGuide Master IO
Hämta broschyr

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök