skip to Main Content

Multiguard Master RF

10 854,00kr Ex.moms

Mångsidig larm/fjärrstyrning för analoga och digitala I/O. Övervaka I/O via mobilnäten i realtid eller logga värden. Med inbyggd färgskärm och stöd för trådlösa givare.

Passar olika typer av givare
Inbyggd färgskärm
Vattentät
MODBUS-kompatibel

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Beställningsvara Artikelnr: P020004 Kategorier: , , Tagg:
MultiGuard Master RF är ett trådlöst larmsystem som kommunicerar via mobilnäten. MultiGuard Master RF används för driftlarm och fjärrstyrning och har stöd för både trådlösa och trådbundna givare. MultiGuard Master RF är en avancerad lösning för stora anläggningar, enheten är inrymd i en robust och vädertålig IP65-kapsling som är särskilt lämplig för utsatta miljöer. Enheten kan alltså installeras utan ytterligare skydd i de flesta sammanhang. MultiGuard Master RF har inbyggd display, dessutom kan den kommunicera med MODBUS-enheter via RS-232.

MultiGuard Master RF kompetent och flexibel I/O-överföring

MultiGuard Master RF är en GSM/3G enhet speciellt lämpad för övervakning av flertalet I/O genom dess 8 stycken reläutgångar, 1 stycken analoga utgång, 8 stycken larmingångar och 4 analoga ingångar. Tre av de digitala ingångarna kan även användas som pulsräknare. De digitala ingångarna kan ställas som NC, NO eller 24 VDC vilket gör att produkten kan användas i många typer av driftslarm och övervakningssituationer.

Larmingångarna kan delas in i zoner och separeras för individuella varningar från varje zon. De analoga ingångarna kan kopplas till ett brett urval av analoga givare då de har stöd för 0-10 VDC, 0-20 mA, PT 100 och PTC. Tack vare potentialfria reläutgångar (8 st med upp till 6A) tillgodoses de flesta fjärrstyrningskrav som finns på marknaden. MultiGuard Master RF har en analog utgång (0-10V) för steglös styrning av ventilationssystem, pumpar, frekvensomriktare med mera.

12-24/230 V
DIN-fäste
Skruvplint
PT100/PTC
GSM/3G
Inkl.antenn
Garanti

Inbyggd display

Enheten har en inbyggd touch-display för konfiguration och för att visa larm och mätvärden. Skärmen är en färgskärm och dess meddelanden kan anpassas genom enkel programmering direkt på skärmen eller via programmeringsverktyg.

Stöd för trådlösa givare

Enheten har inbyggd 868 MHz modul för att koppla till trådlösa givare och visa mätresultat på skärmen. Tillverkaren har ett rad olika sensorer för att mäta kanske framförallt klimat i byggnader, larma objekt eller övervaka nivåer.

Avancerad loggfunktion

MultiGuard Master RF loggar mätvärden två gånger per timme som default och vid en onormal driftsituation så skickas larm till mottagarna. Larmloggen rymmer 256 larmhändelser men enheten kan även programmeras att logga vanliga mätvärden i en databas som rymmer 73 000 loggar (vilket motsvarar fyra mätvärden per timme under ett år eller ett mätvärde per timme i fyra år). Att läsa en logg eller hämta en logg som .csv-fil är enkelt, det kan göras lokalt eller på distans via Internet och GPRS/3G. Varje händelse tidsstämplas tack vare att enheten har inbyggd klocka och kalenderfunktion med automatisk statusuppdatering.

Lätt att programmera

Programmering av enheten görs antingen lokalt via PC, på distans via SMS eller över internet genom mobilnäten. All övervakning och fjärrstyrning sköts via SMS, med samtal och talade meddelanden, med DTMF-signalering (till driftscentral), via app eller med hjälp av larmprotokollet SIA-IP. Enheten kan även styras och övervakas via den inbyggda färgskärmen.

MultiGuard Master RF kan larma med förinspelade larmmeddelanden med upp till 90 sekunders meddelandelängd per larmingång, dessa kan triggas vid en viss larmstatus, exempelvis om en analog ingång går över gränsvärdet 10,3 mA så ringer enheten upp och spelar upp ”Avloppsbrunn Lilla Träskgränd 18 hög nivå”. Dessa larmsamtal rings enligt den inlagda larmlistan, som kan innehålla upp till 25 användare, om inte en användare bekräftar mottaget samtal så går det vidare till nästa användare.

multiguard master rfMultiguard Master-familjen är produkter för överföring av mätdata, den är särskilt lämplig för övervakning av temperatur och fukt. Den loggar alla mätningar 2 gånger i timmen och skickar larm till avvikande tillstånd. multiGuard® Master IO är den avancerade lösningen för stora installationer.

Anpassade för många situationer

MultiGuard Master RF kan drivas med antingen 230VAC eller 12-24V AC/DC. Enheten kan förses med ett backupbatteri som under en begränsad tid kan hålla enheten igång vid strömavbrott. MultiGuard Master RF har inbyggd antenn, och en extern antenn kan lätt installeras då enheten har en antennkontakt (SMA Hona).

 • 9V/250 MAh Batteri NiMH

  9V/250 mAh batteri NiMH

  Kompakt backupbatteri 9V i PP3/9V block storlek. 250 mAh för anslutning till system med 9V snabbkoppling. I våra larmsystem kan batteriet strömförsörja enheten en begränsad tid vid strömavbrott. Säljs...
  148,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • Multiguard Master IO

  Multiguard Master IO

  Avancerad larmsändare/fjärrstyrningsenhet med många I/O som passar de flesta givare. Övervaka dina I/O via mobilnäten i realtid eller logga värden. MultiGuard Master IO är en vattentät IP65-klassad larmsändare. ...
  6 818,00kr Ex.moms
  Läs mer
Teknisk specifikation Multiguard Master RF
Frekvensområde: GSM 900/1800
3G 2100
Ingångar: 8 st digitala (3 kan anv för pulsräkning)
4 st digitala/PT100/PTC/analog (0-10 V alt 0/4-20 mA)
Utgångar: 8 st 36 VDC@6 A eller 250 VAC@6 A
1 st analog (0-10 V)
Backupbatteri: Tillval
Matningsspänning: 12-24 VDC/12-24 VAC/230 VAC
Strömförbrukning: 30 mA @ 12 V (stand-by)/500 mA maxförbrukning
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: Intern antenn med SMA-kontakt
Kapsling: IP65
Vikt: 950 g
Mått: 215 x 185 x 95 mm
Tillval: Backupbatteri
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF3

Appar

App iOS
App Google Play

Appen heter CAM som står för control, alarm och monitoring

Innan man startar appen måste man skapa ett konto i Masterview: https://profort.com/masterview/ och där lägga till enheten. Simkortet måste stödja sms och surf.
Välj modell
I appen ska du tänka på att inte använda + tecken före 46 samma i uppsättningen för GPRS, däremot ska det vara med under mottagare styrningsenhet.
gprs-profort

Ladda hem PC-program till programmering (Lösenord = M30GU8)

För programmering via internet måste du skicka följande SMS för uppkoppling till tillverkarens server (OBS! SIM-kort öppet för datatrafik):

’1234 EA (om SIM-kortets nummer är 761234567: ’1234 EA 761234567 761234567’ utan +46. Användarnamn i enheten blir 761234567)
’1234 EG (rätt APN, för Telia: ’1234 EG ONLINE.TELIA.SE’)

Programmering kan lösas via Proforts webportal: www.setup.masterview.dk efter det att EA och EG är skickat till enheten.

Om du använder appen kan du aktivera alla funktioner du programmerat i enheten. I detta fall blir användarnamnet: 761234567 och lösenordet ’1234’

QuickGuide MultiGuard Master RF
Hämta broschyr MultiGuard Master RF

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök