skip to Main Content
Uppkopplade fastigheter gör det möjligt att fjärrstyra och effektivisera värme, ventilation och elförbrukning.

Fastigheter med uppkoppling via mobilnäten

Genom uppkoppling via mobilnäten ansluts fastighetsautomationssystem till omvärlden och gör det möjligt att nå systemen från i princip var som helst i världen.

Automation i fastigheter

Router kopplar upp kyrkor

Kyrkor med styrsystem

Ett modernt styrsystem i fastigheter möter många utmaningar. Om man vill installera ett styrsystem i en äldre fastighet så ökar svårigheterna ytterligare. Kyrkor är känsliga miljöer och om de skall kompletteras med modernt styrsystem som kopplas upp mot omvärlden ställs så klart stora krav. Genom att lösa uppkopplingen med hjälp av en 3G router är det möjligt att lösa uppkoppling i delikat miljö.

Uppkoppling av kyrkor

Effektiviserad fjärrvärme

Effektiviserad fjärrvärme

Genom att mäta och överföra driftsdata i realtid i fjärrvärmenätet kan systemet optimeras för bästa möjliga avkastning och driftsäkerhet. I två fjärrvärmenät används SATEL-LP för att länka ihop sensorer i fjärrvärmenätet. Med trådlös teknik kan långa avstånd överbryggas och olika delar av nätet bryggas ihop.

Effektiv fjärrvärme

Styr värmen via SMS och app

Styrning av elvärme

Sänkta elkostnader för uppvärmning med effektiv värmestyrning, automatiskt, via app eller web. Genom att installera termostater i olika rum kan man hålla koll på inomhusklimatet och sänka kostnader. Genom produkter från Induo kan värmen i hus med elvärme styras genom att bryta spänningen till hela värmegruppen i elcentralen med hjälp av en kontaktor.

Styrning av elvärme

Router i fastighetsautomation

Fastighetsautomation

Med en 3G router är det möjligt att se till att fastigheter är uppkopplade mot omvärlden, men det är stora skillnader mellan konsumentrouter och proffsrouter samt val av operatör. En kund som testat en konsumentrouter är Powerit Solutions, men efter att resorna för att starta om konsumentroutern blev för många investerade man i en proffsrouter och problemen försvann.

Fastighetsautomation

System i samverkan

Smarta system i samverkan

Att få system för värmestyrning samt vatten- och avlopp att samverka var fundamentet för ett intressant pilotprojekt där många system utbyter information med varandra. Genom att avloppsanläggningen kan skicka larm till vattenförsörjningen kan inkommande vatten stängas av om det är problem med att avloppet bräddar.

Smarta system samverkar

Fastighetsinformationssystem

Realtidsskärmar

Digitala skärmar med realtidsuppdaterad information ger hyresgästerna tillgång till relevant information när något ändras. Om fast internet saknas används en 3G router vilket gör det möjligt att ge hyresgäster information om deras fastighet, till exempel om hissen står eller om det är planerade underhållsarbeten i fastigheten.

Realtidsinformation

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök