skip to Main Content

Bloggat om kommunikation

I vår blogg delar vi med oss om av vad som händer inom kommunikation, vi skriver om såväl radionät som 4G, antennteknik, fjärrstyrning, larm och nätverk. Vi djupdyker i 5G och Internet och Things. Håll dig uppdaterad med det senaste inom trådlöst.

Bloggat om kommunikation

I vår blogg delar vi med oss om av vad som händer inom kommunikation, vi skriver om såväl radionät som 4G, antennteknik, fjärrstyrning, larm och nätverk. Vi djupdyker i 5G och Internet och Things. Håll dig uppdaterad med det senaste inom trådlöst.
09jun 22

Induo ansluter sig till European Technology Chamber

Induo AB ansluter sig till EU Tech Chamber, en organisation som möjliggör för europeiska företag att samverka runt användning av teknik till gagn för Europa och mänskligheten. EUTEC Chamber har tre huvudmål: hållbarhet, tillväxt och konkurrenskraft. Detta är tre värden som harmoniserar med Induos målsättning och syn på hållbar utveckling.
Läs mer
02jun 22
Driftlarm En Guide

Fyra steg för att hitta rätt driftslarm

Driftslarm minskar kostnader för följdskador vid driftstörningar och minimerar avbrott genom att snabbt skicka larm till jourpersonal, här är fyra frågor du bör ställa när du letar efter ett nytt driftslarm!
Läs mer
09maj 22
5 NSA Vs SA

5G NSA eller 5G SA?

5G näten kan bygga på 5G NSA eller 5G SA. Att välja rätt hårdvarustöd är viktigt för att långsiktigt ha en stabil och robust uppkoppling. Så hur skall man tänka när man väljer hårdvara utifrån dessa två alternativ?
Läs mer
02maj 22
Skotare Med 5G

Fjärrstyrd skogsmaskin via 5G

Med hjälp av en router från Induo och ett privat 5G-nät från Telenor fjärrstyr Skogforsk en skotare i skogen. Föraren kan sitta i en skrivbordsstol i en barack bredvid och i lugn och ro styra alla funktioner i maskinen.
Läs mer
20apr 22
5g-nr Plus

DECT NR+ 5G den icke-cellulära 5G-standarden

Idén till ta fram en 5G-standard utan basstationer för massiv IoT är djärv. Under slutet av 2021 beslutades att DECT NR+ 5G skulle bli en del av 5G-standarden, baserad på icke-cellulär teknik med rötter i DECT-telefonin.
Läs mer
19apr 22
5g-triangeln

5Gs tre ben

Användningsområdena för 5G är många och varierande. Men visste du att man delar in 5G i tre huvudområden? eMBB, URLLC och mMTC kallas de, och har du inte koll på dessa termer, så kan vår bloggpost vara en bra start!
Läs mer
05apr 22
Nb-iot Vs Cat-m1

NB-IoT eller LTE CAT-M1

NB-IoT och LTE-CATM1 är två tekniskt sett mycket likartade tekniker som används inom framförallt IoT. Det finns många likheter och även skillnader, så vilken är bäst? Detta snabba svaret är att det är litet som att välja rätt bil, det beror på vad du skall använda den till. Det längre svaret, det finner du i detta inlägg.
Läs mer
31mar 22
Shannon-hartleys Sats

Shannon-Hartleys sats

Om du skall välja en trådlös teknik som är störsäker, strömsnål eller högpresterande så spelar Shannon-Hartley-satsen roll. Denna beskriver mängden information som kan överföras över en kommunikationskanal med en viss bandbredd i närvaro av brus.
Läs mer
28mar 22
Länkbudget Radio

Länkbudget uträkning och exempel

En länkbudget redovisar alla sätt en kommunikationssignal förstärks och försvagas i en länk. En modell som fungerar i både radionät och mobilnät, här är guiden till länkbudgetar!
Läs mer
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök