skip to Main Content

advantech livestreaming

Direktsänd video via mobilt bredband, livestreaming via 4G, är intressant och skapar nya möjligheter för vad som kan sändas och när. Vi kan dela in de vanligaste behoven i tre segment, så låt oss hitta rätt hårdvara för ditt behov!

Livestreaming på begränsad budget

1. Behov: Söker en router som fungerar på 12 V, åker runt på enstaka event och livestreamar. Om det inte sker i exakt realtid spelar ingen större roll, internet skall fungera stabilt men variationer i bandbredd kan accepteras.
Lösning: vårt val då är RUT950 som är en router med stabilt operativsystem, några nätverksportar, bra wifi som fungerar bra med 12 V eller 230 V. Har en hyfsat snabb processor (560 MHz) som kan hålla igång en livestreaming.

Nästa nivå på streaming

2. Behov: En router för 12 V, jobbar med livestreaming professionellt någon gång per månad, kan lägga några tusenlappar inte mer. Är ute efter den bästa routern för detta pris.
Lösning: Vårt val, om du kan lägga runt 4 000 kr, är routern SmartStart från Advantech. Det är en router som har en snabb processor (1 GHz) med bra internminne. Routern är relativt kompakt, och har wifi som tillval. Kan drivas på 12 V från en bil om så önskas. Begränsad till en nätverksport men lägg på någon tusenlapp till så finns den med PoE, flera nätverksportar med mera i modellen SmartFlex.

Router en del av filmutrustning

Streaming för proffs

3. Behov: en lösning för livestreaming som fungerar hela tiden oavsett vad. Har en rymlig budget.
Lösning: Nu börjar vi prata fullfjädrade streaminglösningar som erbjuder en så stabil och pålitlig uppkoppling som är möjligt via mobilnäten. Dessa lösningar kan erbjuda maximala prestanda för en framgångsrik produktion. Denna lösning bygger på två delar, en mjukvara som kallas Debond och flera 3G-routrar/4G-routrar som tillsammans samverkar för att skapa en stabil videoström. Med Debond går det att använda olika abonnemang i routrar och dela dataströmmen mellan flera operatörer vilket skapar en robust och kraftfull internetuppkoppling.
Ihopkopplade routrar

Avancerad teknik för bra kvalitet

Tekniken bakom Debond, modem bonding kallad, bygger på en servermjukvara samt två eller flera routrar, en router agerar master och sedan kopplas en eller flera routrar, slavenheter, till masterroutern via nätverkskabel. Med denna lösning får man det kraftfullaste mobila bredband man kan få med nuvarande teknik. När routrar samverkar kan en operatör med god kapacitet utnyttjas mer än de operatörer som har litet sämre kapacitet eller täckning. Debond fördelar kontinuerligt lasten mellan de tillgängliga näten. En lösning baserad på modem bonding kan, beroende på val av hårdvara, kosta från 8-10 000 kronor och uppåt. Ju flera routrar som används, desto dyrare.

Hur gör andra? Vi har användare fördelade jämnt mellan de tre ovanstående kategorierna. För dig som vill läsa litet mer har vi ett dokumenterat lyckat case med just modem bonding med livestreaming från Almedalen.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök