skip to Main Content

AKKR8 IoT-sensor

2 980,00kr Ex.moms

AKKR8 är en sensornod för alla dina grundläggande IoT-behov. Ett multiverktyg nästan oavsett vad du vill övervaka. Har en rad inbyggda sensorer och stöd för externa givare. Passar dessutom de flesta IoT-plattformar.

Global täckning, stöd för 4G/5G
Lagrar mätvärden
Inbyggd antenn
Kompakt och flexibel

Rensa

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori: Etikett:

AKKR8 multisensorgateway har många inbyggda sensorer och tack vare en smart och flexibel plattform finns stöd för externa, industriella sensorer.

Sensorplattform med externa och inbyggda sensorer

AKKR8 kretskortAKKR8-plattformen rymmer de flesta av de populära sensorerna på kortet såsom luftkvalitet (TVOC och CO2), temperatur och luftfuktighet. Sensorer som är användbara för fastighetsautomation, inomhusklimat, övervakning av kylanläggningar och transporter.

AKKR8 har även en inbyggd accelerometer och gyro, användbar för övervakning av transporter, för prediktivt underhåll av maskiner till exempel.

Utöver detta stöds externa sensorer för olika behov. AKKR8 har anslutning för externa sensorer via skruvplintar.

Stöd för externa sensorer:
Externa temperaturgivare (Dallas 1-wire)
3 x larmingångar
Analog ingång (4-20 mA)
Reläutgång
GPIO-port*
Följande sensorer är integrerade:
Temperatur
Luftfuktighet
CO2
TVOC
Rörelse
Acceleration
*)GPIO-porten är vår magiska port. Här kan vi utveckla nya Proof of concepts tillsammans med dig. Eftersom vi stöder standardsensorer och vår enhet är baserad på Micropython (som Linux för IoT), är det vanligtvis mycket enkelt att implementera ytterligare funktioner.

Stöd för IoT-plattformar

AKKR8-sensorerna skickar enhets- och sensordata till din IoT-plattform med hjälp av standardprotokoll. Vi har designat enheten för att fungera med MQTT (TLS-krypterat eller icke-krypterat). Nästan vilken välkänd IoT-plattform som helst kan hantera detta. Vi har testat vår enhet med plattformar som AWS, Azure IoT-Hub, Thingsboard och vi är mycket stolta över vår tajta implementering med Telenors MIC-plattform. Innan leverans sätter vi upp sensorn tillsammans så att du ser att du får in rätt data i ditt system då varje sensor krypteras innan leverans.

Vakna och läsa värden

Enhetens normala driftsläge är att vakna vid fördefinierade tidsintervall och läsa av sensorerna, lagra data lokalt och återgå till viloläge. Uppdateringar till servern kommer skickas då och då vid fördefinierade intervall. Dessa intervall programmeras av oss innan sensorn skickas till dig. Sensorerna kan ha larmgränser som triggar att AKKR8 skickar data omedelbart till servern, och åsidosätter den batterisparande lagringen av sensorvärden. Detta kan styras av antingen en av de digitala ingångarna eller den integrerade vibrationssensorn.

Energisnål

AKKR8 bygger på en design optimerad för att spara energi. Enheten kommunicerar via energisparande cellulär teknologi (LPWA) och kan arbeta offline i månader för att spara batteri. Själva AKKR8-sensorn har en inbyggd processor som kan fatta besluten snabbt och strömsnålt längst ute i nätverket.

Den har många spänningsmatningsalternativ och en inbyggd batteriladdare. Strömförsörjningen kan vara en solpanel, som laddar enhetens batteri under dygnets ljusa timmar, och sedan kan enheten arbeta från batteriet under de mörka timmarna. Det är viktigt att notera att batteriladdningsregulatorn är utformad så att batteriet inte kommer att laddas när temperaturen faller under 5 Celsius, på samma sätt när temperaturen stiger över 45 Celsius. Det är möjligt att använda enheten mellan -20 och 0 Celsius, och även mellan 45 och 60 Celsius givet ström är tillgänglig från batteriet eller externt; endast om den används från batteriet och laddningsnivån är urladdad kommer den att sluta fungera. Denna styrning beror på det faktum att litiumbatterier inte bör laddas vid låga eller höga temperaturer.

Enheten kan användas med primärceller, dvs engångsbatterier, men dessa får inte laddas i enheten. Dessa måste endast anslutas till batterianslutningskontakten.

Enheten kan användas med:

Uppladdningsbart batteri (tillval)
Primärcellsbatteri (3 x AAA)
Extern strömförsörjning

Välj den höga kapslingen om du vill ha plats för batteri.

Mer info och support

All information om produkten hittar du på AKKR8s egen hemsida där du även kan djupdyka i tekniska egenskaper.
Läs mer om AKKR8

Teknisk specifikation AKKR8
Spänningsmatning 5 V matning
SIM-kort: 4FF (monteras innan leverans)
Montering: Mot montageplåt, vägg eller liknande
Antenn: Inbyggd
Anslutningar: Skruvplint för I/O och ström
LED-indikering: Status/avslagen
Temperaturområde: -20 – +55°C
Kapsling: Robust plast
Dimensioner (B x H X D): 124,3×67,3×22,5 mm (låg modell)
>124,3×67,3×35 mm (hög modell)
Frekvensband: Låga band: 5, 8, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 26, 28 (699-960 MHz)
Mellanband: 1, 2, 3, 4, 25, 66 (1710 to 2170 MHz)
3GPP Standards: R13 LTE Cat M1 / NB1
Certifiering: CE(RED), UKCA
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök