skip to Main Content
Vi delar in routrar för mobilnäten i tre kategorier, 4G router, 3G router och GPRS router beroende på uppkopplingsteknik och hastighet. Den modernaste, och snabbaste, tekniken är 4G och 4G routrar kan nå hastigheter på upp till 150 Mbit/s.

Routrar för LTE, 3G och GSM

I vårt utbud återfinner du robusta routrar som klarar kontinuerlig uppkoppling, routrar med inbyggda modem och routrar med externa antenner vilket säkerställer god täckning och en robust uppkoppling. Produkterna är anpassade för kontinuerlig drift år ut och år in, de erbjuder en stabil uppkoppling och är konstruerade med beprövade komponenter som motstår de påfrestningar som återfinns i krävande miljöer. Många av våra routrar är godkända för extrema temperaturer och de klarar de påfrestningar det innebär att montera produkten i ett fordon.

Vi har kanske branschens längsta erfarenheter av routeruppkoppling via mobilnäten. Vi har arbetat med uppkoppling av maskiner och processer via med hjälp av routrar i över 15 år. Vi har lärt oss vad som fungerar och inte fungerar i verkligheten. Det är inte vilken utrustning som helst som klarar av kontinuerlig uppkoppling via mobilnäten, därför ställs särskilda krav. Hårdvaran vi arbetar med erbjuder både tillgänglighet och långsiktighet.

Routrar används för att länka samman utrustningar över kortare och längre sträckor. De använder olika tekniker för uppkoppling vilket även innebär olika hastigheter.

Industriella routrar med SIM-kort

4G router

4G-routrar är de absolut snabbaste routrarna, både vad avser tidsfördröjningar och hastighet. 4G nätet byggs löpande ut och erbjuder en bra kapacitet och ökande tillgänglighet. En 4G router har stöd för både 3G och GSM som den kan falla tillbaka på om täckning saknas på platsen.

3G router

3G-routrar finns för olika nät, i Sverige finns det 3G nät med operatörer som Telia, Tre, Tele2 och Telenor. Oavsett operatör är hastigheterna snarlika i de olika 3G-näten. De flesta 3G routrar har stöd för fallback till GPRS om 3G-täckning saknas, vissa routrar kombinerar flera olika 3G-tekniker i en och samma router.

GPRS router

GPRS-routrar kommunicerar via GPRS-nätet och EDGE, en teknik mellan GSM och 3G. Dessa erbjuder en lägre hastighet men en väldigt bra yttäckning samt att det finns god kapacitet i allmänhet. Detta nät är inte det snabbaste men väl tillräckligt för kommunikation mellan maskiner.

EN-2000 instegs-4G router

EN2000 utan wifiEN-2000 är en snabb 4G-router med dubbla nätverksportar. Routern har en molntjänst som gör det enkelt att fjärradministrera driften och konfigurationen. EN-2000 är en bra och robust instegsrouter.

EN-2000

LR77v2 mångsidig 4G router

LR77v2 mångsidig routerConel LR77v2 är en 4G router anpassad för kontinuerlig drift år ut och år in en router som finns i såväl plast- som metallkapsling. En rad olika tillval som nätverksportar, GPS, wifi och seriella gränssnitt gör routern än mer mångsidig.

LR77 v2 4G router (LTE)

SmartFlex -robust

SmartFlex RoutrarSmartFlex är en av våra tåligare 4G-routrar. En router med massor av tillval och en konstruktion som fungerar lika bra i fordon som i fast installation i apparatskåp. En router som klarar många års drift utan tillsyn.

SmartFlex router

EN-4000

EN-4000 från EncoreEN-4000 är en 4G router med brandvägg och en rad olika tillval som fibernätverk, flera mobiloperatörer och kraftfulla wifi-funktioner. Routern har en femportars nätverksswitch och erbjuder avancerad routing.

EN-4000 4G router

Routrar från Conel

EN-4000 4G router från encore networks

Encore Networks 4G-routrar

Encore Networks 4G-routrar finns i ett par olika modeller, från instegsmodeller till avancerade proffsmodeller. Routrarna erbjuder en rad olika funktioner som avancerad routing, brandvägg och realtidskonvertering av industriella protokoll. Robusta proffsroutrar som erbjuder både snabb och stabil uppkoppling. En funktionsrik routerövervakningsmjukvara gör det enkelt att både fjärrövervaka och fjärrkonfigurera routrar i drift.

Conel routrar, 4G, 3G och GPRS

Routrar från ConelConels routrar finns i en rad olika modeller för alla de olika mobilnätstekniker du kan tänka dig. Routrarna finns med metallkapsling eller plastkapsling. Ett brett urval av gränssnitt finns att välja till, RS-232, Ethernet, RS-485, I/O-portar, M-BUS och wifi är exempel på sådana. Routrarna bygger på ett stabilt Linux operativsystem som erbjuder rika funktioner och möjlighet till anpassning av funktioner, både med hjälp av olika standardmjukvaror eller funktioner som kan tas fram för att passa olika behov. Det finns modeller med ett eller två SIM-kort och samtliga utföranden har externa antenner, ethernetport, USB-port samt en I/O-port.

3G router från Maestro

Maestros kompakta routrar

Maestro Wireless erbjuder mycket kompakta routrar byggda för tuffa tag och ständig uppkoppling via mobilnäten. Detta är routern för den som söker en kompakt router som klarar påfrestningar. Routrarna har både wifi och GPS samt två ethernetportar, allt inrymt i blott 90 gram router, stor som en kortlek. Fjärradministration via HTTPS samt möjlighet till lokal konfiguration via ethernet och webläsare. Routern kan kompletteras med DIN-fäste för montering på DIN-skena och har antennkontakter för externa antenner. Stöd för uppkoppling via VPN, IPsec bland annat.

Teltonika routrar för 3G och 4G

Teltonikas routrar har de mest grundläggande funktioner som vi anser krävs för en stabil uppkoppling via mobilnäten. De erbjuder en kostnadseffektiv plattform med grundläggande egenskaper. Wifi finns som standard varför de lämpar sig för uppkoppling av flera enheter lokalt, både trådlöst och via vanligt nätverk.

Routrarna har funktioner för automatisk omstart vid tappad kontakt samt möjlighet till omstart genom att du skickar ett SMS till den. Varje router levereras med DIN-fäste för montering på DIN-skena. Tack vare att routern har inbyggt modem och antennkontakter för externa antenner kan bra räckvidder nås.

Checklista för dig som skall köpa 4G-router

 • Advantech UR5i V2

  Advantech UR5i v2

  En 3G router som kombinerar hög 3G hastighet med stabil uppkoppling. UR5i v2 bygger på en stabil plattform med Linuxoperativsystem och en konstruktion avsedd för kontinuerlig drift. Routern är...
  2 959,00kr5 387,00kr Ex.moms
 • Advantech ICR-3831

  Advantech ICR-3831

  Advantech ICR-3831 är en 4G router med en snabb processor för applikationer som spårväg och fordon. Routern är EN-50155 och E-märkt och har både ethernetportar, seriella dataportar samt I/O-port....
  14 698,00kr16 017,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUT360

  Teltonika RUT360

  Teltonika RUT360 är en 4G-router med grundläggande egenskaper. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port, eller två nätverksportar. En kompakt...
  1 995,00kr Ex.moms
 • Lantronix E214 4G Router

  Lantronix E214 4G router

  Lantronix E214 är en kompakt och robust 4G router med dubbla ethernetportar samt med både wifi och RS-232 port. Den kraftfulla LTE Cat1 routern är mycket kompakt och framtagen...
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök