skip to Main Content
En 4G router med dubbla SIM-kort kan var nog så praktisk för den som vill växla mellan två operatörer eller betalningsplaner, här är den ultimata guiden till hur en 4G router med dubbla SIM-kort fungerar

Varför 4G router med dual SIM?

En 4G router med dubbla SIM-kort är populärare hos den enskilda användaren än hos de stora operatörerna. Operatören vill så klart att du bara skall ha ett SIM-kort i men det finns en rad tillfällen när du kan ha nytta av en dubbel-SIM router.

Två operatörer parallellt

Det är möjligt att använda två 4G-uppkopplingar parallellt med vissa av våra 4G routers, funktionen kallas modem bonding och bygger på routrar med två 4G-moduler eller två routrar som sammankopplas. Läs mer om modem bonding här.

Dubbla SIM-kort om du vill:

Växla SIM-kort vid dålig täckning
Växla SIM-kort vid transport mellan olika länder
Växla SIM-kort när viss trafikmängd nås

4G router med dubbla SIM

Scenario 1 -dålig täckning

Med dubbla SIM-kort är det möjligt att ställa routern så den växlar över till SIM-kort 2 om täckningen för SIM-kort 1 är för dålig. I de flesta routrar automatiserar man det så att man sätter en nivå när detta villkor skall utföras. Exempelvis är signalstyrkan för SIM-kort 1 mindre än -98dBm, växla till SIM-kort 2.

Scenario 2 -olika länder

Sim-kort och abonnemangEtt annat scenario är att man vill växla över till till SIM-kort 2 om man reser till ett annat land. Genom att inaktivera roaming på SIM-kort 1 så växlar den över till SIM-kort 2 så fort den tappar kontakten med operatören i SIM-kort 1s land.

Scenario 3 -trafikmängd

Med detta scenario kan routern växla över till SIM-kort 2 om den förinställda trafikmängden för SIM-kort 1 är uppnådd, detta är bra exempelvis om man har ett avtal där man betalar mycket för trafik över en viss datamängd, då kan man växla över till SIM-kort nummer 2. Det kan också vara bra om man är osäker på hur mycket en router faktiskt skall dra i trafikmängd i en installation. Vissa väljer att sätta ett kontantkort i SIM-slot 2, andra väljer att lämna det tomt och bara låta routern meddela att den växlar över till SIM-kort 2.

Snabb växling?

När en router växlar SIM-kort måste den starta om uppkopplingen så att den registrerar sig den andra operatörens nät, detta tar olika tid beroende på hårdvara men det blir i ett avbrott som tar litet tid, 20 sekunder till en minut är en rimlig förväntning. För den som inte kan tolerera att vänta så länge finns även 4G-routrar med dubbla 4G-moduler där en annan modul tar över hela kommunikationen vid något av ovanstående scenarion, detta blir då en avsevärt snabbare växling.

Fyra SIM-kort?

För de modeller som har dubbla LTE-moduler eller 4G-moduler erbjuds ofta även dubbla SIM-kortsplatser, då har man alltså möjlighet att stoppa in SIM-kort från fyra operatörer i routern.

 • Advantech ICR–1601G/ICR–1601W

  Advantech ICR–1601G/ICR–1601W

  ICR–1601G/W är en 4G-router för tuffa tag. Routern finns i modeller med wifi eller GPS. Den är kompakt och har två nätverksportar. En pålitlig router för användning i industriella...
  2 046,00kr2 300,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950 finns endast som beställningsvara då den utgår inom kort, välj RUT901 istället. Om du vill beställa just RUT950 kontakta vår kundtjänst via chatten eller klicka på "begär...
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
info@induo.com

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök