skip to Main Content
Stabila 4G routrar för företag innebär att verksamheter kan bedrivas i fordon, på tillfälliga kontor eller på landsbygden utan tillgång till fiber. Vi jobbar med de allra flesta typer av branscher och vertikaler och i denna översikt skall vi fokusera på vad du som kund skall tänka på när du väljer en 4G-router för företaget, som alternativ till fiber eller som backup till fiber

Mobilnäten perfekt för arbete överallt

För den som arbetar mycket via nätet är det av yttersta vikt att man har en stabil och säker uppkoppling. När en router installerats vill man att den fungerar utan avbrott, utan lagg, och i alla lägen oavsett belastning. Arbetar man med att nå kontoret utifrån håller det inte att uppkopplingen ligger nere när det bäst behövs. För den som inte har fiber eller inte vill kosta på fiber är mobilnäten idealiska, de ger både en låg installationskostnad och en skälig driftskostnad.

En 4G router kan användas som enda uppkoppling eller så kan den användas som backup till en fast uppkoppling som tar över om den fasta uppkopplingen bryts. Som tredje alternativ kan den vara primär uppkopplingsväg med långsammare ADSL som fallback-alternativ. Genom dess mångsidighet erbjuder denna typ av uppkoppling både en stabil och flerfacetterad uppkoppling.

Stabil och säker med 4G

1. Förutsägbar kostnad
2. Förutsägbara prestanda
3. Hög säkerhet
4. Hög tillgänglighet
5. Snabb installationstid
6. Stor flexibilitet

robust företagsrouter

Befintliga nätverk

Som vi nämnde ovan, en router kan användas för att dubblera befintliga internetanslutningar. Runt om i världen finns 10 000-tals av våra routrar implementerade i denna typ av backupsystem.

Backup via mobilnätenMånga butiker och mindre verksamheter kan bli ordentligt lidande vid bortfall av internet. I ett fall vet vi att en kunds fiberanslutning skadades under vägreparationer och det slog ut butikens internetanslutning i tre dagar. Butikens anställda märkte aldrig att det hände, anslutningen via mobilnäten som kickade in höll verksamheten igång hela tiden.

På det här sättet kan en 4G-router och säkerställa att företag kan fortsätta sin verksamhet även under tappad dataanslutning via fast internet, ADSL eller fiber. Routerns automatiska återställning fortsätter att hålla kommunikation, tjänster och kreditkortsintäkter flytande.

Robust och mångsidig hårdvara

För den som bedriver verksamhet utanför tätort är det viktigt att välja en bra, fasadmonterad antenn. Våra tester visar att en bra antenn är en viktig faktor för att erhålla en stabil internetuppkoppling med hög hastighet.

Hårdvaran som skall användas, även i kontorsmiljö, måste vara baserad på stabila och tåliga komponenter. Hårdvaran skall fungera kontinuerligt med motstånd mot värme och stundtals krävande processer. En router anpassad för drift i allt från fordon till industriella miljöer är ett bra val som bara innebär en något markant ökad investering jämfört med en ren konsumentrouter.

Säkerhetsrisker i IT-system

Säker uppkoppling skyddad mot intrång

Hårdvaran för företagets verksamhet skall erbjuda en säker nätverksmiljö för att hindra obehöriga intrång. Detta kan lösas genom en VPN-tunnel som ger en säker uppkoppling. Det är också viktigt att välja en routern med brandvägg som skyddar mot intrång.

Rätt val av router

För en installation i kontorsmiljö eller i fordon med enstaka användare som inte är otroligt mycket uppkopplade brukar vi rekommendera att titta på RUT240. Men för den som har litet högre kravkan det vara bra att titta på någon av våra litet kraftfullare routrar som EN2000 eller RUT950 där EN2000 i grundutförande är en industrianpassad router i en kontorskapsling som bland annat räddade butikens uppkoppling i inlägget ovan.

Tre bra företagsroutrar:
 • Out of Stock
  Teltonika RUT240

  Teltonika RUT240

  Teltonika RUT240 finns endast som beställningsvara då den utgår inom kort, välj RUT241 istället. Om du vill beställa just RUT240 kontakta vår kundtjänst via chatten eller klicka på "begär...
  1 695,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950

  Teltonika RUT950 finns endast som beställningsvara då den utgår inom kort, välj RUT901 istället. Om du vill beställa just RUT950 kontakta vår kundtjänst via chatten eller klicka på "begär...

  Hitta rätt antenn

  Som vi nämnde ovan, vi rekommenderar en fasadmonterad antenn utomhus, har du nära till basstationen räcker en rundstrålande antenn, har du längre avstånd väljer du en riktantenn. Här nedan hittar du flera tips på de vanligaste antennerna i den här typen av installationer.

  • GOA04 Väggantenn

   GOA04 Väggantenn

   En unik antenn för GSM, 3G och 4G som kännetecknas av en låg profil, låg vikt, hög miljötålighet och robust konstruktion samtidigt som den har hög antennförstärkning. En tålig...
   763,40kr Ex.moms
  • GPA34 -4G/5G-riktantenn · MIMO

   GPA34 -4G/5G-riktantenn · MIMO

   En högpresterande, diskret, riktantenn för 4G/5G samt 3G med diskret profil. Lätt att montera i samtliga typer av miljöer. Med monteringsdetaljer i paketet. För 5G fungerar inte antennen på...
  • GYA01 -riktantenn · 4G/5G/3G

   GYA01 -riktantenn · 4G/5G/3G

   Ett antennpaket med två antenner med hög förstärkning för 4G/5G (ej höga 5G-banden), en antenn som används när man har långt till basstationen och signalen är svag. Maströrsfästen i...
   1 394,00kr Ex.moms
  Induos logo
  Induo AB
  08-659 43 00

  www.induo.com
  info@induo.com

  Mer information:

  Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

  * Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

  Läs mer om:

  Leverantörer
  Produkter

  Socialt:

  Följ oss i sociala medier:

  linkedinfacebooktwitteryoutube

  Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

  Back To Top
  Sök